El passat dia 12 de juny de 2020, a les 10’30 h va tenir lloc la reunió de la Junta Directiva de l’ACATCOR, via telemàtica, seguint les normes establertes per les autoritats sanitàries.

En la reunió es va comentar la situació epidemiològica del país i es va debatre la factibilitat d’organitzar la VIII Trobada de Comunitats de Regants durant el 2020, arribant a la conclusió que era aconsellable traslladar aquesta jornada al 2021, i per altra banda celebrar la propera Assemblea de l’Associació via telemàtica.

A continuació es va analitzar la situació actual dels patrocinadors de l’ACATCOR, les renovacions per al 2020 i l’ampliació; així com les noves altes de comunitats a l’Associació, i l’estat de posada en marxa de les quotes 2019 a les comunitats associades.

En un altre ordre de coses es va tractar de la revisió del Pla Estratègic de l’ACATCOR per al període 2020-2024 i es van repassar les diverses actuacions que s’havien dut a terme per part de l’Associació des de la darrera reunió de la Junta.

En aquest sentit es va fer un balanç de la reunió telemàtica mantinguda, el passat 26 de maig de 2020, per part de la Junta Directiva de l’ACATCOR amb el director de l’ACA. També es va comentar l’escrit adreçat als Grups Parlamentaris, sobre la proposició de Llei de creació de l’Agència de Natura de Catalunya. Tot seguit es van analitzar els documents de l’administració hidràulica en informació pública: Nous plans de gestió de les conques internes de Catalunya i de la Conca de l’Ebre 2022-2027; el Decret Taula del canvi climàtic i el Pla nacional del canvi climàtic. Finalment es va comentar les problemàtiques fiscals derivades de les liquidacions dels cànons (IBI-IVA).