La Generalitat es va comprometre a abonar 15.000 euros anuals per garantir la tasca de l’associació

La Junta Directiva alerta que l’impagament afecta el suport a les comunitats de regants, especialment les més petites, enmig del context de sequera

L’Associació Catalana Comunitat de Regants (ACATCOR) ha fet una denúncia contundent contra el Govern de Catalunya per no complir amb les seves obligacions financeres, atès que, tot i estar a 16 d’abril del 2024, la Generalitat encara no ha efectuat el pagament de l’ajut acordat per a l’any 2023, per un import total de 15.000 euros, i al qual es va comprometre a través d’un conveni. Aquest incompliment posa en risc el funcionament ordinari de l’entitat, que ha de donar suport a totes les comunitats de regants a Catalunya, i encara més en un moment de sequera com l’actual. Un fet que té impacte especialment greu en les comunitats de regants més petites, ja que són les que més utilitzen els serveis de l’entitat per al seu funcionament regualr.

Aquest greu irregularitat en el compliment de les obligacions governamentals ha provocat un impacte negatiu en les operacions diàries de l’ACATCOR, per la qual cosa afecta directament la seva capacitat per a proporcionar assistència i serveis a les comunitats de regants arreu del territori català. A més a més, en un context de sequera com l’actual, l’absència d’aquest ajut agreuja encara més les dificultats i les necessitats dels regants que depenen de l’assistència de l’ACATCOR.

L’ACATCOR reclama que el Govern compleixi amb l’acord de forma urgent
La falta de resposta i acció per part del Govern ha estat durament criticada per la Junta Directiva de l’ACATCOR, que exigeix una rectificació immediata i la implementació de mesures urgents per garantir el compliment dels compromisos financers establerts. En aquest sentit, l’entitat insta les autoritats competents a prioritzar aquesta qüestió i a prendre les accions necessàries per evitar un major deteriorament en el suport a les comunitats de regants i, en última instància, en la seguretat alimentària de Catalunya.

ACATCOR manté la seva determinació a defensar els interessos de les comunitats de regants i a vetllar pel compliment dels acords establerts amb les institucions governamentals, i espera una resposta immediata i efectiva per part del Govern de Catalunya per solucionar aquesta situació.