L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha expressat la seva decidida oposició i preocupació davant dels recents informes desfavorables emesos pels departaments d’Urbanisme i de Medi Natural de la Generalitat, els quals frenen la instal·lació de dues plantes fotovoltaiques flotants a les basses de reg del Segarra-Garrigues a Alfés i Alcanó.

En concret, l’ACATCOR mostra la seva desconformitat amb aquesta situació, ja que considera una “contradicció flagrant” entre les demandes dels departaments de la Generalitat i l’objectiu declarat d’impulsar el sector agrari. “Resulta paradoxal que es posi frens a iniciatives que promouen l’ús de energies renovables mentre es permeten altres projectes similars en terrenys de regadiu sense cap mena d’obstacle”, ha lamentat la Junta Directiva de l’ACATCOR.

En aquest sentit, s’ha demanat “coherència i suport real a les iniciatives que busquen modernitzar i sostenir el sector agrari català”, ja que la Junta Directiva de l’ACATCOR considera “inacceptable que es posin entrebancs a projectes que podrien contribuir significativament a la reducció de costos energètics per als nostres regants”.

L’ACATCOR insta les autoritats competents a reconsiderar aquests informes i a avaluar els beneficis a llarg termini d’aquestes tecnologies verdes, les quals no només poden contribuir a la reducció dels costos energètics sinó també a la preservació del medi ambient i al desenvolupament sostenible de la regió.