El passat divendres dia 1 d’abril, es va celebrar a la sala d’actes del Convent del Carme de Valls la IV trobada de comunitats de regants de Catalunya, jornada que va ser inaugurada per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, del director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Àngel Xifré, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, l’alcalde de Valls, Albert Batet i el president d’ACATCOR, Ramon Carné.

Meritxell Serret, va remarcar l’objectiu del Departament de garantir el futur dels regadius, prioritzant la modernització dels regadius existents i consolidant amb criteris d’eficiència i viabilitat, els regadius programats. Una altra de les prioritats del Govern és la creació l’Agència Catalana del Regadiu (ACR), organisme del Departament d’Agricultura, amb la responsabilitat de gestionar el regadiu a Catalunya des del punt de vista de la planificació, l’ordenació i l’estudi, a partir de 2017.

La jornada va versar sobre el reg amb energia solar com a sistema alternatiu de futur, i sobre els aspectes de millora de la gestió econòmica – financera de les comunitats de regants.