L’ACATCOR, l’Associació Catalana de Comunitats de Regants, ha signat aquesta setmana un acord de col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG) amb l’objectiu de promoure les relacions de caràcter formatiu, científic i tecnològic entre ambdues entitats en l’àmbit del regadiu.

A través d’aquest conveni, a més a més, es facilitarà la relació i la col·laboració tècnica entre investigadors, professors i estudiants de la UdG, amb membres i grups d’interès de l’ACATCOR, i es promourà la realització de projectes i treballs de final de grau, màsters i tesis doctorals, que tinguin a veure amb l’aigua i el regadiu, entre altres àmbits que puguin ser d’interès per ambdues parts. El conveni també pretén fomentar l’intercanvi recíproc d’informació sobre temes de recerca, publicacions, dades i polítiques del sector actualitzades, així com el debat i el fet de compartir experiències sobre tots aquells aspectes que interessin tant a l’ACATCOR com a la UdG.

Aquest acord de col·laboració se suma al conveni existent entre l’ACATCOR i la Universitat de Lleida que també té l’objectiu que totes dues entitats comparteixin i intercanviïn coneixements. D’aquesta manera, l’ACATCOR referma la seva voluntat de mantenir-se en contacte amb els centres acadèmics i de recerca per intercanviar informació i continuar generant coneixement al voltant de l’aigua i del regadiu. Igualment, l’associació dels regants està amb la vista posada en seguir ampliant a altres universitats catalanes aquest acord.

Què és l’ACATOR
L’ACATCOR és una associació integrada per 80 comunitats de regants, més del 70% de les que actualment estan actives a Catalunya, amb prop de 200.000 hectàrees de regadiu. La seva funció és la d’aixoplugar les diferents comunitats per permetre’ls un estalvi en la seva gestió, suport en la defensa dels seus interessos, la millora en la transferència de coneixement i informació i, sobretot, la representativitat davant dels diferents organismes de l’Administració i de la societat. L’ACATCOR treballa amb cohesió i amb representació de les diferents problemàtiques territorials que existeixen, per tal de donar respostes úniques i amb més força de les que es podrien donar treballant de forma individualitzada.