L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha celebrat aquest dimecres la segona Trobada de Patrocinadors de l’entitat, una jornada que ha servit per posar en valor la importància de la col·laboració entre l’associació del regadiu català i les diferents empreses del sector que la patrocinen per poder defensar els interessos de les comunitats de regants i establir sinergies que permetin avenços en l’àmbit del reg.
La jornada ha comptat amb una ponència inaugural a càrrec d’Ignasi Servià, un expert en regadius, qui ha abordat la rellevància del Programa Específic de Reactivació Territorial i Econòmica (PERTE) en l’actual context. Servià ha posat en valor la importància de la digitalització del regadiu, molt especialment en un context de canvi climàtic com l’actual, en què l’aigua és cada cop un recurs més escàs. Servià ha explicat que la manca de pluges, així com la manca de gestió de boscos i la falta de neu al Pirineu, entre altres aspectes, encara accentuen més aquesta situació de sequera que patim.
Per a l’expert en regadiu, una de les claus d’aquesta digitalització que el sector necessita es troba en els ajuts PERTE. “És una oportunitat històrica per a les comunitats, i cal aprofitar-la”, ha explicat Servià, qui ha destacat que el 13 de desembre acaba la primera convocatòria i està previst que el primer semestre del 2024 s’iniciï la segona, amb la qual cosa “ara és el moment d’innovar i digitalitzar”.
Un networking amb els patrocinadors de l’ACATCOR
L’agenda de la trobada també ha inclòs una jornada de networking en la qual els i les integrants de l’ACATCOR i de les diferents empreses grans patrocinadores, patrocinadores i col·laboradores de l’entitat, que han pogut compartir idees i perspectives destinades a consolidar i augmentar l’èxit dels projectes conjunts. El president de l’ACATCOR, Miquel Àngel Prats, ha destacat aquesta segona trobada de patrocinadors com “una gran oportunitat per compartir els èxits i avenços aconseguits durant aquests darrers mesos”, i ha detallat la voluntat de l’ACATCOR de consolidar aquest format de trobada per continuar bastint sinergies amb les empreses i entitats que li donen suport. En acabar la jornada, els i les participants han fet un dinar a la mateixa Escola Agrària de Tàrrega.