El passat 8 de febrer es va reunir a la seva seu, ubicada a l’Oficina del Regant de Tàrrega, la Junta Directiva d’ACATCOR.

Seguint l’ordre del dia previst es van debatre els comptes de l’any 2017 i el pressupost de l’any 2018, i es va acordar el seu trasllat a l’Assemblea General de l’entitat, per a la seva aprovació.

També es van analitzar 3 sol·licituds d’incorporació, les quals es traslladaran a l’Assemblea per a la seva aprovació. Amb aquestes 3 noves sol·licituds ACATCOR passaria a tenir 63 comunitats de regants associades.

A continuació es va anant detallant les diverses activitats previstes per als propers mesos, entre les quals hi ha l’assistència d’ACATCOR a l’Illa del Reg, espai temàtic dins el marc de la Fira de Sant Josep a Mollerussa, que tindrà lloc del 16 al 19 de març.

Especial transcendència es va donar a la convocatòria el proper dia 6 d’abril de la Sisena Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya, que aquest any tindrà lloc al Teatre la Lira de Tremp, en el marc de la qual es reunirà l’Assemblea General d’ACATCOR. L’acte comptarà amb dos xerrades de qualitat. Per una banda el professor Frrancesc Reguant, Vice-President de  la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya, impartirà una conferència tècnica-econòmica. D’altra banda, el Doctor Antonio Ezquerra, Professor titular de Dret Administratiu de la UDL, serà l’encarregat d’impartir una conferència jurídica.

Una altra activitat important relacionada amb el sector, en la qual hi col·labora ACATCOR és un seminari sobre gestió administrativa, jurídica i economicofinancera de les comunitats de regants, previst per al proper dijous 8 de març a la seu de l’Oficina del Regant a Tàrrega.

Per al dia 22 de març amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha organitzat a la seva seu a Barcelona una jornada sobre l’ús sostenible de l’aigua en l’agricultura. Amb motiu d’aquesta diada, amb la col·laboració d’ACATCOR, la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes i la Comunitat de Regants de la Terra Alta, han organitzat una jornada de portes obertes a les seves instal·lacions.

En un altre ordre de coses, durant la celebració de la Junta es va debatre el tema de l’increment desmesurat de l’IBI a les comunitats de regants, i es va lliurar als assistents un model d’imprès de sol·licitud als respectius ajuntaments d’una bonificació del 95% d’aquest impost per a les instal·lacions de la comunitat.

A més es van debatre les al·legacions que s’estan preparant per part d’ACATCOR a la Proposta de Projecte de Revisió del Pla Especial de Sequeres i Document Ambiental Estratègic en l’àmbit de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

I finalment es van recopilar les opinions dels representants de les comunitats, per tal de redactar un document de suggeriments a la nova Ordre del DARP de bases reguladores dels ajuts a les comunitats de regants per a la millora i modernització de les xarxes de regadius en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya