El passat dia 6 d’abril va tenir lloc la cinquena trobada de Comunitats de Regants de Catalunya a Artés. Aquest esdeveniment itinerant en el territori, té com objectiu ser un punt de reunió de les Comunitats de Regants de l’àmbit català, per tractar temes d’interès comú.

En el marc de la Trobada de Comunitats de Regants també va tenir lloc l’Assemblea General de l’Associació Catalana de Comunitats de Regants de Catalunya (ACATCOR), on entre d’altres temes tractats, es van repassar les activitats dutes a terme durant el darrer any i es van aprovar les línies de treball per a la propera campanya. També es va donar el vist-i-plau a l’entrada de noves comunitats de regants a l’Associació. Actualment hi ha 59 comunitats de regants associades a ACATCOR.

La Jornada que va ser inaugurada pel Sr. Dionís Guiteras, Vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, va comptar amb dues conferències,  la primera tractà sobre els beneficis de l’agricultura de regadiu per a la societat i el medi ambient i va ser impartida pel Dr. Josep Maria Villar, Catedràtic de la Universitat de Lleida.

La segona conferència a càrrec del Dr. Antonio Ezquerra, professor titular de Dret Administratiu de la Universitat de Lleida, versà sobre la Nova Llei de Procediment Administratiu i com afectarà a les Comunitats de Regants

La cloenda anà a càrrec del Sr. Oriol Anson. Director General de Desenvolupament Rural del DARP

Aquesta jornada està inclosa dins el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del DARP.