L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) i l’empresa Vector Motor Control (VMC) han organitzat una jornada tècnica pel pròxim dijous, 9 de febrer, a les 10.30 hores a l’Escola Agrària de Tàrrega per donar a conèixer a les comunitats de regants catalanes els avantatges del bombament solar amb variadors de freqüència

En concret, la jornada es desenvoluparà sota el títol ‘Bombament solar amb variadors de freqüència, i anirà a càrrec del director tècnic i de desenvolupament de negoci de Vector Motor Control, Ricardo Molina. Igualment, comptarà amb una presentació del gerent de l’ACATCOR, Ramon Lletjós. Per poder assistir a la jornada tècnica, totalment gratuïta, caldrà confirmar l’assistència a gerent@acatcor.cat.

El bombament solar amb variadors de freqüència
El variador de freqüència és un element clau en una instal·lació de bombament d’aigua, ja que és l’equip que optimitza el treball a realitzar pel conjunt del motor i la bomba, de manera que també determina el seu consum d’energia. A les moltes prestacions que els variadors ofereixen en eficiència, estalvi energètic i optimització de recursos, s’hi ha afegit en els darrers anys la possibilitat d’aprofitar l’energia solar dels panells fotovoltaics en instal·lacions aïllades o amb el suport opcional d’un generador o xarxa elèctrica, en instal·lacions commutades o hibridades.

Els beneficis del bombament solar amb variadors són nombrosos, des del mateix ús d’una energia renovable en substitució parcial o total d’un generador, amb l’impacte positiu que suposa per al medi ambient per la menor contaminació i sorolls, fins a una interessant llista d’estalvis de tot tipus: en combustible, en accés a l’electricitat de xarxa i en una vida útil més gran del conjunt del motor i la bomba.