L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha celebrat aquest dijous, 26 de gener, la seva Junta Directiva, que ha servit per ultimar tots els detalls de les bases reguladores de la primera edició dels premis als millors treballs de fi de grau i fi de màster en matèria de regadiu, que s’acabaran de concretar i es preveuen aprovar a la pròxima assemblea de l’ACATCOR. Igualment, la trobada ha servit per parlar de l’organització de la 10a Trobada de Comunitats de Regants, que està prevista pel pròxim 24 de març al Prat de Llobregat.

Els diferents representants de la Junta Directiva de l’ACATCOR han parlat d’aquests premis acadèmics que prepara l’entitat, que està previst que es convoquin per primera vegada aquest any 2023, i serviran per premiar treballs de fi de grau i de fi de màster relacionats amb l’àmbit del regadiu, o enfocats a resoldre les problemàtiques del sector.

En aquest sentit, la Junta Directiva planteja convocar un premi de 500 euros per al millor treball de fi de grau i 1.000 euros per al millor treball de fi de màster. Està previst que aquestes bases reguladores s’aprovin a la pròxima Assemblea General de l’ACATCOR, que se celebra al mes de març, en el marc de la 10a Trobada de Comunitats de Regants.

La reunió d’aquest dijous també ha servit per abordar la 10a Trobada de Comunitats de Regants, que, a banda de servir per celebrar l’Assemblea General de l’entitat, donar a conèixer les noves incorporacions de l’associació i la renovació dels vocals de la Junta Directiva, també comptarà amb una ponència del director de l’ACA, Samuel Reyes, entre altres coses.

Igualment, la Junta Directiva ha servit per abordar les pròximes jornades tècniques que organitza l’entitat. D’una banda, la ponència per explicar a les comunitats de regants com estalviar en electricitat, que anirà de la mà de Linkener Renovables i està prevista pel pròxim 3 de febrer. D’altra banda, la jornada tècnica sobre bombament solar amb variadors de freqüència a càrrec de Vector Motor Control (VMC), prevista pel pròxim 9 de febrer. Totes dues es duran a terme a les 10.30 hores a l’Escola Agrària de Tàrrega, seu de l’entitat. Entre altres coses, també s’ha parlat de la col·laboració amb PIMEC i els pròxims projectes que prepara de la mà de l’ACATCOR.