L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha celebrat aquesta setmana la darrera Junta Directiva de l’any, que ha servit per preparar la X Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya, que està prevista per finals del mes de març a Barcelona, i també per tractar alguns temes d’actualitat, com la recent aprovació de la contractació de la doble tarifa elèctrica per a les comunitats de regants, per part del Congrés i del Senat, que la Junta Directiva d’ACATCOR ha valorat molt positivament, entre altres coses.

Durant la trobada, que ha tingut lloc a la seu de l’ACATCOR, situada a l’Escola Agrària de Tàrrega, la Junta Directiva s’ha compromès a fer un seguiment per garantir el compliment d’aquest acord que permetrà a les comunitats de regants disposar de dues tarifes al llarg de l’any: una per a l’època de més consum, i l’altra per al manteniment de les instal·lacions.

En marxa les bases dels premis acadèmics de l’ACATCOR
Durant la reunió de la Junta Directiva, també s’ha parlat del projecte que prepara l’entitat, de la mà de les universitats catalanes amb les quals té conveni –UdL, UdG, URV i UVic-UCC–, amb l’objectiu de convocar uns premis de final de grau i de final de màster relacionats amb el regadiu. En aquest sentit, la Junta Directiva de l’ACATCOR s’ha compromès a elaborar unes bases per poder donar a conèixer pròximament aquest certamen que servirà per incentivar la recerca en el sector del regadiu.

Igualment, la trobada ha servit per abordar un cicle d’articles que el Consell Assessor de l’ACATCOR prepara amb l’objectiu de visibilitzar la tasca del regadiu a Catalunya, i abordar aspectes com el futur de l’aigua, el canvi climàtic i la contaminació dels sòls, entre altres, i que l’ACATCOR donarà a conèixer en els pròxims mesos. Entre altres coses, durant la Junta Directiva també s’ha parlat dels patrocinis i s’han tractat aspectes pressupostaris de l’associació.