L’ACATCOR, l’Associació Catalana de Comunitats de Regants, celebra aquest divendres, 6 de maig, la IX Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya, que tindrà lloc al municipi de Reus i comptarà amb la presència de més d’un centenar de representants de les comunitats de regants catalanes i del sector de l’aigua i del regadiu.

En concret, la trobada se celebrarà de les 9.15 a les 14.30 hores a la Germandat de Sant Isidre i de Santa Llúcia, situada al municipi de Reus. La inauguració de la jornada anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Àngel Xifré; del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, i del secretari de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, Miquel Àngel Prats.

Igualment, la cloenda de la IX Trobada de Comunitats de Regants està prevista a les 13.45 hores, i comptarà amb la intervenció del president de l’ACATCOR, Amadeu Ros, que estarà present durant tota la jornada; de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M. Abelló, i del diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Josep Forasté.

9a Assemblea de l’ACATCOR, ponència de l’ICF i taula rodona de patrocinadors
La jornada també servirà per celebrar la 9a Assemblea General Ordinària de l’ACATCOR, i, en acabar, una Assemblea General Extraordinària. Estan previstes per a les 9.30 i les 10.45 hores, respectivament, i totes dues comptaran amb la participació del president de l’ACATCOR, Amadeu Ros i de la Junta Directiva de l’associació.

La IX Trobada de Comunitats de Regants també comptarà amb una taula rodona en què les diferents empreses grans patrocinadores de l’entitat reflexionaran al voltant de la sostenibilitat del reg a Catalunya. Així mateix, a les 12 hores, tindrà lloc una ponència tècnica a càrrec de l’Institut Català de Finances, que sota el títol ‘Finançament públic per impulsar la sostenibilitat de les comunitats de regants’, anirà a càrrec del delegat de l’ICF de Tarragona, Ivan Saura.

Què és l’ACATCOR
L’ACATCOR és una associació integrada per 80 comunitats de regants, més del 70% de les que actualment estan actives a Catalunya, amb prop de 200.000 hectàrees de regadiu. La seva funció és la d’aixoplugar les diferents comunitats per permetre’ls un estalvi en la seva gestió, suport en la defensa dels seus interessos, la millora en la transferència de coneixement i informació i, sobretot, la representativitat davant dels diferents organismes de l’Administració i de la societat. L’ACATCOR treballa amb cohesió i amb representació de les diferents problemàtiques territorials que existeixen, per tal de donar respostes úniques i amb més força de les que es podrien donar treballant de forma individualitzada.