Gràcies al conveni de col·laboració que l’associació ha signat amb l’empresa Cibelios Energia, dedicada a les renovables

L’ACATCOR, l’Associació Catalana de Comunitats de Regants, ha signat aquesta setmana un acord de col·laboració amb Cibelios Energia, a partir del qual aquesta empresa dedicada a les energies renovables assessorarà les comunitats de regants que formen part de l’associació per tal que puguin estalviar en les seves factures elèctriques o aprofitar més l’energia a través de propostes de millora energètica.

Igualment, i a través d’aquest acord, l’ACATCOR i Cibelios Energia treballaran conjuntament per aconseguir uns preus més assequibles en la factura elèctrica de les comunitats de regants i per tal que aquestes puguin optar a ajuts per fer millores per fomentar les energies renovables.

Assessorament energètic a mida per a les comunitats de regants
L’acord permetrà a l’ACATCOR oferir a les seves comunitats associades un servei d’assessorament energètic que consta d’un seguiment de les instal·lacions energètiques i contractes de compra d’energia per tal de fer noves propostes de millora adaptades a les necessitats de cada comunitat, i que anirà a càrrec d’aquesta empresa que es dedica al disseny, projecció, instal·lació i manteniment d’instal·lacions d’energia solar, tèrmica i fotovoltaica, energia eòlica i altres tipus d’energia renovable. Igualment, Cibelios Energia es posarà a disposició de les comunitats de regants associades per a resoldre qualsevol dubte o qüestió que es plantegi en l’àmbit energètic.

Per la seva banda, les comunitats de regants que vulguin optar a aquest assessorament hauran de fer-se càrrec de l’estudi previ que analitzi les circumstàncies particulars de la seva comunitat de regants, tant des del punt de vista energètic com econòmic, però també de recurs disponible i de condicions d’evacuació de l’energia.

Comercialització d’energia
Un dels objectius del conveni és que les comunitats puguin d’aconseguir uns preus més competitius per part de les empreses comercialitzadores d’energia, tot aprofitant l’economia d’escala que facilita l’associació. D’aquesta manera, Cibelios energia iniciarà una negociació amb diferents comercialitzadores d’àmbit català en nom de l’ACATCOR, amb l’objectiu d’aconseguir els millors preus possibles, de tal manera que es pugui oferir als associats les millors condicions econòmiques per a la compra d’energia elèctrica. Igualment, l’empresa es compromet a realitzar un seguiment del preu de l’energia en el mercat elèctric, de tal forma que les comunitats associades tinguin sempre la possibilitat d’obtenir el millor preu del mercat.

Subvencions per fomentar les renovables
Un altre dels objectius del conveni és aconseguir el major grau d’ajuts a fons perdut per tal de beneficiar les comunitats de regants que vulguin fer instal·lacions d’energies renovables. En aquest sentit, Cibelios Energia farà una recerca de línies de subvencions a les quals es puguin acollir les comunitats, per tal que l’ACATCOR pugui oferir als seus associats i associades ajuts que els permetin afrontar la inversió econòmica inicial que suposen aquestes instal·lacions.

Aquest acord tindrà una durada inicial de dos anys, en els quals Cibelios Energia es convertirà en l’empresa de referència de l’ACATCOR en termes energètics. En aquest sentit, el gerent de l’entitat, Ramon Lletjós, s’ha mostrat molt satisfet d’aquesta nova col·laboració que permetrà oferir nous serveis a les comunitats associades, i ha manifestat la voluntat de prorrogar-lo més enllà de la seva vigència actual.

Ramon Lletjós, gerent de l'ACATCOR

Ramon Lletjós, gerent de l’ACATCOR