CaixaBank i l’ACATCOR han signat en data 24 de març de 2021, un acord de patrocini pels propers dos anys, amb l’objectiu d’impulsar diverses activitats per millorar la gestió dels recursos hídrics a Catalunya i de fomentar diferents accions i projectes que permetin també la millora de la sostenibilitat de les explotacions agropecuàries de regadiu, afavorint la fixació de població al territori.

El conveni contempla la inclusió de la imatge de CaixaBank com a patrocinador de l’activitat habitual de l’ACATCOR, i la col·laboració i suport de CaixaBank amb l’Associació, en l’organització d’activitats, jornades formatives, cursos i seminaris.

En els últims tres anys, CaixaBank, a través de la seva línia de negoci agrari “AgroBank”,  ha concedit més d’11 milions d’euros en préstecs a les comunitats de regants de les Terres de Ponent per a la modernització del reg i la millora de l’eficiència en la utilització de l’aigua. Aquest finançament, que ha permès millorar la competitivitat del sector i ha fet possible la renovació dels sistemes de reg de 3.600 hectàrees de conreus, ha beneficiat a 660 regants.

La proposta de valor d’Agrobank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer, sinó també des de la planificació conjunta, l’ajuda a la formació i l’especialització per oferir un servei realment útil.

Agrobank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector agroalimentari i porta a terme diverses accions de foment, com jornades tècniques o signatura d’acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra d’Agrobank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com els premis a la millor tesi doctoral i al millor treball final de màster, a més de seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional del sector, Agrobank disposa d’un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.