El passat 26 d’abril va tenir lloc la VII Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya a Torroella de Montgrí. Com és habitual, es va aprofitar l’esdeveniment per a convocar l’Assemblea anual d’ACATCOR.

L’acte s’inicià a les 9’30 amb la presentació a càrrec dels Senyors  Josep M. Rufí i Pagès, alcalde de Torroella de Montgrí, Joan Català i Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Amadeu Ros i Farré, president d’ACATCOR.

La primera conferència, “Infraestructures hidràuliques versus sobirania alimentària i equilibri territorial” va ser impartida pel Sr. Antoni Díaz i Vendrell, general manager de Suez Agriculture Iberia & Suez-Galpagro.

La segona conferència, “Noves alternatives de finançament per a bombaments de regadiu d’alta potència amb energia solar” va anar a càrrec de la Sra. Rita Hogan Teves de Almeida, investigadora del “Projecte Maslowaten” de l’Institut d’Energia Solar de la Universitat Politècnica de Madrid.

La Cloenda va anar a càrrec del Sr. Oriol Anson i Fradera, Director General de Desenvolupament Rural, la Sra. Maria Dolores Pascual i Vallès. Presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i dels Senyors Amadeu Ros, president d’ACATCOR i Narcís Illa, en representació de les comunitats de regants de Girona membres d’ACATCOR.