L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha organitzat una trobada amb la Junta Directiva de la Federación Nacional de Comunidades de Regantes (FENACORE), que tindrà lloc els pròxims 26 i 27 de setembre en diferents punts del territori català i servirà per donar a conèixer la realitat dels regadius de Catalunya i establir sinergies entre ambdues entitats.

En concret, el pròxim dimarts, 26 de setembre, la Junta Directiva de FENACORE es reunirà amb la Junta Directiva de l’ACATCOR a la ciutat de Reus, per tal de copsar la realitat territorial dels regadius de Catalunya i establir vincles de col·laboració entre ambdues entitats. Igualment, el pròxim dimecres, 27 de setembre es visitaran les seus de les Comunitats de Regants del Segarra-Garrigues, Canals d’Urgell i Pinyana, per conèixer més amb detall les particularitats d’aquests regadius i les seves problemàtiques.

Aquesta visita s’emmarca en un context de col·laboració de l’ACATCOR amb altres entitats de l’Estat espanyol vinculades a l’aigua i el regadiu, que ha de servir per establir sinergies i complicitats per posar en valor el regadiu i la importància d’aquest com a proveïdor d’aliments per a la nostra societat.

FENACORE i l’ACATCOR
L’ACATCOR és una associació integrada per 85 comunitats de regants, el 80% de les que actualment estan actives a Catalunya, amb més de 220.000 hectàrees de regadiu. La seva funció és la d’aixoplugar les diferents comunitats per permetre’ls un estalvi en la seva gestió, suport en la defensa dels seus interessos, la millora en la transferència de coneixement i informació i, sobretot, la representativitat davant dels diferents organismes de l’Administració i de la societat. L’ACATCOR treballa amb cohesió i amb representació de les diferents problemàtiques territorials que existeixen, per tal de donar respostes úniques i amb més força de les que es podrien donar treballant de forma individualitzada.

Per la seva banda, FENACORE es una associació sense ànim de lucre que es va crear a l’any 1955, que agrupa comunitats de regants i sindicats de reg, entre altres entitats dedicades a l’administració de l’aigua de reg, tant superficial com subterrània. En l’actualitat, FENACORE té nombroses entitats federades que superen els 700.000 regants i més de 2 milions d’hectàrees, és a dir, més del 80% del regadiu de l’Estat espanyol.