L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha anunciat la signatura d’un nou conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que se suma a les aliances ja existents amb altres universitats catalanes com la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

El conveni marc de col·laboració, signat aquesta setmana per les dues parts, té com a objectiu principal fomentar accions conjuntes entre l’ACATCOR i la UPC per promoure el coneixement. A través d’aquest conveni, s’impulsarà la realització de pràctiques acadèmiques externes per als estudiants de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB) de la UPC a les instal·lacions de de les comunitats de regants adherides a l’ACATCOR. A més a més, es promourà la realització d’altres activitats relacionades amb el sector del regadiu, com ara visites docents i propostes de treballs de final de grau i màster entre els socis de l’ACATCOR.

Un compromís amb l’estudiantat universitari i el regadiu
Aquest nou conveni s’afegeix a la sèrie d’acords ja establerts per l’ACATCOR amb altres institucions acadèmiques catalanes, i consolida el seu compromís amb la promoció del coneixement i la millora dels regadius a Catalunya. Mitjançant aquestes col·laboracions, es busca fomentar l’estalvi en el funcionament de les comunitats de regants, intercanviar idees i impulsar accions conjuntes que contribueixin a la millora contínua del sector.

Amb aquest conveni, s’estableixen les bases per a un treball conjunt en l’àmbit acadèmic i professional, amb l’objectiu de promoure el coneixement i la innovació en el sector del regadiu. Les dues institucions es comprometen a treballar de manera coordinada per aconseguir els objectius establerts en el conveni marc, que tindrà una vigència inicial de quatre anys i podrà ser prorrogat mitjançant acord mutu.

La Junta Directiva de l'ACATCOR, en una imatge d'arxiu

La Junta Directiva de l’ACATCOR, en una imatge d’arxiu