El passat 17 de desembre de 2020 es va reunir de forma telemàtica l’Assemblea General Extraordinària de l’Associació.

Seguint l’ordre del dia, en primer lloc es van aprovar per unanimitat, l’Acta de la darrera reunió de l’Assemblea, la Memòria de Gestió de la Junta Directiva durant aquest període, els comptes de l’exercici 2019, així  com el pressupost per als exercicis 2020 i 2021. També es va donar el vistiplau a la incorporació de 8 noves comunitats de regnats, amb la qual cosa l’ACATCOR, ja compta amb un total de 76 comunitats associades, que abasteixen a unes 200.000 ha, un 70% de la superfície de reg de les comunitats de regants de Catalunya.

Una vegada enllestits els primers punts de l’ordre del dia, es va aprovar la proposta de línies de treball de l’Associació per a l’any 2021, i  el Pla Estratègic de l’ACATCOR per al període 2020-2030. El Pla Estratègic consta de dos blocs interrelacionats. Una primer apartat descriptiu de la situació del reg i de les comunitats de regants de Catalunya, i una segona part d’estratègies d’actuació per a les comunitats amb la finalitat de cercar eines per aconseguir la màxima eficiència en la gestió del regadiu, i per a poder transmetre a la societat, la importància del regadiu en la producció d’aliments, com a element estratègic d’una societat del benestar desenvolupada.

Finalment es va dur a terme un ampli repàs de les problemàtiques que preocupen actualment a les comunitats de l’Associació, on destaquen dos problemes fonamentals. per una parta l’evolució del cost de l’energia elèctrica, i per altra banda la implantació de plantes solars fotovoltaiques dins els terrenys de reg. Relacionat amb aquest últim punt es va fer esment al redactat del Decret Llei 16/2019, de 26 de novembre de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls de les energies renovables, on es recull que les plantes solars fotovoltaiques no es podran implantar en àmbits inclosos en projectes de nous regs o de transformació dels existents, promoguts per l’Administració.