Un expert en models agronòmics, eficiència i sostenibilitat que aportarà una nova perspectiva a l’associació

L’Associació Catalana Comunitat de Regants (ACATCOR) incorpora al seu Comitè Assessor al Dr. Ignasi Iglesias, reconegut investigador i extensionista en l’àmbit dels conreus llenyosos. El Dr. Iglesias aportarà una nova dimensió de coneixement i experiència a l’associació, amb l’objectiu de reforçar les estratègies en la millora del regadiu basada en l’ús eficient d’insums per assolir una major sostenibilitat del sector agroalimentari a Catalunya.

L’experiència del Dr. Iglesias abasta des de la recerca, la consultoria nacional i internacional per al desenvolupament de nous projectes, la transferència tecnològica als sectors productors i a la societat, amb especial èmfasi en la planificació d’inversions per a la producció d’aliments de forma eficient i sostenible en l’ús de l’aigua i d’altres insums. La seva aportació al Comitè Assessor serà clau per afrontar els reptes actuals del sector productor de fruita, donant suport a l’associació en la implementació de solucions innovadores i eficients.

El president d’ACATCOR, Miquel Ángel Prats, ha destacat la importància d’aquesta nova incorporació: “Estem encantats de tenir el Dr. Ignasi Iglesias al nostre Comitè Assessor. La seva expertesa en gestió hídrica serà fonamental per a continuar impulsant les nostres iniciatives i assegurar una gestió més eficient i sostenible de l’aigua. La seva experiència enriquirà el nostre equip i ens permetrà afrontar els desafiaments futurs amb una visió encara més estratègica i informada.”

Per la seva banda, el Dr. Ignasi Iglesias ha expressat el seu entusiasme per aquesta nova etapa: “És un honor per a mi unir-me al Comitè Assessor d’ACATCOR. Estic desitjant aportar el meu coneixement i treballar conjuntament per assolir els objectius de l’associació, especialment en un moment crític per a la gestió eficient de l’aigua, un recurs essencial per a la producció agrícola. En el context de canvi climàtic en què vivim, garantir la rendibilitat de les explotacions agrícoles és clau per al futur del sector.”

Sobre el Comitè Assessor de l’ACATCOR

L’ACATCOR disposa d’un comitè assessor format per persones expertes en diferents àmbits relacionats amb l’aigua i el regadiu que assessoren la Junta Directiva de l’entitat a l’hora de prendre decisions i emprendre iniciatives.

Entre els membres s’inclouen Antonio Ezquerra, professor titular de Dret Administratiu a la Universitat de Lleida, especialitzat en dret d’aigües; Carles Gabernet, cap de la Gerència de Gestió Territorial a Infraestructures.cat, amb una llarga trajectòria en dret hidràulic i gestió de projectes; Ramón Lluís Lletjós i Castells, enginyer agrònom, exdirector dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura a la Catalunya Central, expresident del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles de Catalunya i actual gerent de l’ACATCOR; Carme Llasat, catedràtica de Física de l’Atmosfera a la Universitat de Barcelona, coneguda per la seva recerca en riscos meteorològics i canvi climàtic; Francesc Camps, investigador de l’IRTA amb experiència en gestió de reg i conreus extensius; Francesc Reguant, economista amb una carrera destacada en l’economia agroalimentària i desenvolupament rural; Ignasi Servià, enginyer agrònom expert en regadiu i transformació digital; i la Dra. Míriam Lampreave, enginyera agrònoma, doctora en enologia, i docent i investigadora a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

A aquests membres s’afegeixen Joan Gaya, enginyer industrial amb una extensa carrera en serveis públics locals i medi ambient; Josep Maria Franquet Bernis, enginyer agrònom i professor amb una trajectòria destacada en hidràulica i planificació territorial; Mercè Soler, enginyera agrònoma especialitzada en nutrició de sòls i gestió estratègica; Santiago Planas, expert en agricultura de precisió i regadiu; i Joan Girona, investigador de l’IRTA amb una notable producció científica en l’àrea de la gestió de l’aigua per a l’agricultura. Tots ells aporten una valuosa perspectiva per al desenvolupament de les estratègies de l’ACATCOR.