L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) i l’empresa Linkener Renovables han organitzat una jornada tècnica pel pròxim divendres, 3 de febrer, a les 10.30 hores a l’Escola Agrària de Tàrrega per donar a conèixer a les comunitats de regants com poden estalviar en la seva factura elèctrica, arran dels canvis normatius de la nova Política Agrària Comuna (PAC), que els permet accedir a dues tarifes de potència elèctrica a l’any.

En concret, la jornada es desenvoluparà sota el títol ‘Condicions de la nova PAC i solucions tecnològiques per estalviar en la factura elèctrica a partir del 2023’, i anirà a càrrec del CEO de Linkener Renovables, Sergio Ferrer, i de Manel Maldonado, director comercial d’aquesta mateixa empresa que forma part del grup d’Aigües de Catalunya. Igualment, comptarà amb una presentació del gerent de l’ACATCOR, Ramon Lletjós.

La nova PAC contempla la doble tarifa elèctrica per a les comunitats de regants
La jornada servirà per explicar al detall tots els aspectes tècnics derivats dels canvis en la nova PAC, i com se’n poden beneficiar les comunitats de regants catalanes. En aquest sentit, la nova PAC ha establert la possibilitat que les comunitats de regants puguin acollir-se als mecanismes de flexibilització temporal dels contractes de subministrament d’energia elèctrica, i sol·licitar canvis de potències contractades en un termini inferior a dotze mesos i tornar a modificar la potència per a augmentar-la una vegada hagin passat almenys tres mesos des d’aquesta modificació.

Es tracta d’un dels reclams històrics de l’ACATCOR, que anima les comunitats de regants associades a sol·licitar la doble potència a la seva distribuïdora elèctrica i ha organitzat aquesta jornada tècnica, de la mà de Linkener Renovables, amb l’objectiu de prestar un suport a les comunitats que vulguin fer el canvi.

La jornada servirà per fer estudis d’estalvi de les comunitats
En aquest sentit, l’acte constarà d’una part d’exposició teòrica i, a continuació, responsables de l’empresa Linkener Renovables duran a terme estudis de l’estalvi a les comunitats que ho sol·licitin i facilitin les seves factures, per determinar si és convenient que facin el canvi de potència o que redueixin la que tenen contractada, i també es resoldran dubtes. Per participar-hi, caldrà confirmar l’assistència al correu electrònic gerent@acatcor.cat.