El Gerent de l’ACATCOR, Ramon Lletjós, acompanyat pel Secretari Jurídic, Oriol Codina, i el membre del Comitè Assessor, Carles Gabernet, s’han reunit amb el Diputat per Lleida de Junts per Catalunya al Congrés, Isidre Gavín, i el president de la Sectorial del Primer Sector de Junts, Manel Cònsola per abordar temàtiques jurídiques per a la millora del sector agrari i la defensa dels interessos de les comunitats de regants de Catalunya.

Durant la reunió, s’han abordat temes crucials per als regants, amb un enfocament especial en la possibilitat d’establir noves mesures legislatives que afavoreixin la transparència i l’eficiència en la gestió de les finques. En particular, s’ha aprofundit en la proposta d’introduir una normativa que requereixi que, en el moment de la compra d’una finca, es demostri que l’adquirent està al corrent de les quotes de la comunitat de regants corresponent. Aquesta mesura, de ser implementada, garantiria una major responsabilitat i compliment de les obligacions financeres per part dels nous propietaris, evitant així problemes de morositat i millorant la gestió dels recursos hídrics.

A més, s’ha analitzat la possibilitat d’implementar bonificacions fiscals per a les comunitats de regants, amb l’objectiu de fomentar la inversió en infraestructures i tecnologies que millorin l’eficiència en l’ús de l’aigua. Aquestes bonificacions podrien representar un incentiu significatiu per a la modernització del sector i la promoció de pràctiques agrícoles més sostenibles.

El diputat Isidre Gavín i el president de la Sectorial del Primer Sector de Junts, Manel Cònsola, han mostrat un gran interès en les propostes presentades per l’ACATCOR i han expressat el seu compromís de treballar per explorar les vies legislatives necessàries per fer realitat aquestes iniciatives. Ambdues parts van coincidir en la importància d’aquestes mesures per a la sostenibilitat i la viabilitat del sector agrari a llarg termini.

Finalment, s’ha acordat emplaçar-se a futures reunions per continuar avançant en aquestes qüestions fonamentals, reafirmant el compromís d’ambdues parts de seguir col·laborant per aconseguir un marc jurídic que respongui a les necessitats i desafiaments actuals de les comunitats de regants de Catalunya. Aquesta reunió representa un pas important en la defensa dels interessos del sector agrari i en la promoció d’una gestió més eficient i sostenible dels recursos hídrics.