L’associació reivindica la seva participació en les Taules Sectorials del Departament d’Agricultura entre altres propostes 

La Junta Directiva de l’ACATCOR, liderada pel seu president Miquel Àngel Prats, ha mantingut una reunió amb el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Óscar Ordeig. Durant aquesta trobada, l’ACATCOR ha posat de manifest la necessitat que el Govern de Catalunya consideri també, a part de l’ús de boca, l’aigua de reg com una prioritat estratègica, imprescindible per a fer aliments i  ressaltant la importància d’una gestió sostenible d’aquest recurs vital per al sector agrari i les comunitats de regants.

L’ACATCOR també ha reivindicat una participació activa en les Taules Sectorials del Departament d’Agricultura i ha insistit en la necessitat d’institucionalitzar les Taules Territorials del Reg per garantir que les preocupacions i propostes dels regants siguin tingudes en compte en la presa de decisions. A més a més, l’associació ha subratllat la importància d’estar present en els òrgans de decisió de l’Agència Catalana de l’Aigua amb veu i vot, assegurant així una representació efectiva dels interessos del sector en qüestions vitals per a la gestió de l’aigua.

L’associació també ha exposat la seva preocupació per la creixent instal·lació de plaques solars en terrenys de regadiu, proposant-ne la restricció per garantir la protecció agrícola i evitar conflictes d’interessos amb la producció energètica.

Un altra proposta de l’associació ha estat reforçar l’Oficina del Regant com a instrument clau d’assessorament tècnic per a les comunitats de regants, promovent un marc de col·laboració estable que faciliti el treball conjunt i l’intercanvi de coneixements.

Finalment, l’ACATCOR també ha proposat crear una iniciativa anomenada “Benvinguts al Regadiu”, amb la finalitat de visualitzar la importància del regadiu a la societat civil.

El Conseller Ordeig posa en valor el sector

El Conseller Ordeig ha expressat el seu reconeixement a la feina feta per l’associació i les comunitats de regants: Des del Departament d’Agricultura volem fer un agraïment molt sincer a tota la feina que estan fent les comunitats de regants de Catalunya i l’ACATCOR en la seva representació. Tenim molt clar que la modernització de regadius és una estructura imprescindible per garantir la capacitat de produir aliments amb quantitat i qualitat suficient.”

Ordeig també ha destacat que el sector agroalimentari és un dels pilars de l’economia catalana, depenent en gran mesura d’una gestió eficient de l’aigua per mantenir la competitivitat. Continuarem treballant conjuntament per impulsar la modernització de regadius pendents, i estendre aquest impuls a altres zones de Catalunya on el canvi climàtic ha creat situacions molt complexes.” ha afirmat.

El president de l’ACATCOR, Miquel Àngel Prats, ha valorat molt positivament la reunió, així com la ràpida resposta del conseller a la seva sol·licitud. Prats ha subratllat la importància d’aquesta trobada per desbloquejar qüestions estratègiques que havien quedat estancades fins ara. “Aquesta reunió ens permet encetar una nova etapa de col·laboració amb el Departament d’Agricultura, en la qual esperem avançar significativament en la modernització dels regadius i en altres projectes clau per al sector“, ha afirmat.