L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) celebra l’aprovació d’una proposició no de llei, impulsada per Junts per Catalunya i presentada a la Comissió d’Agricultura del Congrés dels Diputats, que obligarà a emetre un certificat de deutes en la transmissió de finques de regadiu. Aquesta iniciativa va sorgir a partir d’una reunió entre l’ACATCOR i el diputat per Lleida de Junts per Catalunya al Congrés, Isidre Gavín, juntament amb Manel Cònsola, president de la Sectorial del Primer Sector de Junts. La proposta, que respon a una necessitat urgent de les comunitats de regants, ha estat aprovada per la Comissió d’Agricultura del Congés dels Diputats amb un ampli suport: 34 vots a favor dels grups de Junts, Popular, Socialista, Sumar i Republicà, cap en contra, i 3 abstencions del grup VOX. 

La mesura, que pretén evitar conflictes derivats de deutes pendents en la compravenda de finques de regadiu, estableix que les comunitats de regants hauran d’emetre un certificat de deutes abans de la transmissió d’una finca. Aquest procediment s’inspira en el model que ja s’aplica a les comunitats de propietaris segons la Llei de Propietat Horitzontal, assegurant així més transparència i seguretat jurídica en les operacions.

Segons Miquel Àngel Prats, president de l’ACATCOR, aquesta mesura “reforçarà les comunitats de regants, donant-los eines de gestió més eficaces”. “Es tracta d’una proposta que aporta seguretat tant per als compradors com per a les comunitats, evitant sorpreses desagradables després de la compravenda“, va destacar Isidre Gavín durant la seva intervenció.