Una delegació de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR), encapçalada pel seu president Miquel Àngel Prats, s’ha reunit amb el nou president de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE), Carlos Arrazola, i diversos membres de la seva Junta. Aquesta trobada ha tingut lloc amb l’objectiu d’abordar la situació actual del regadiu tant a Catalunya com a l’Estat espanyol i explorar noves vies de col·laboració per a la millora de la gestió dels recursos hídrics.

La reunió, ha permès intercanviar punts de vista sobre els reptes i oportunitats que afronten les comunitats de regants en un context de creixent escassetat d’aigua i canvis climàtics que afecten directament la disponibilitat de recursos hídrics. Miquel Àngel Prats ha subratllat la importància de trobar solucions sostenibles i innovadores per garantir l’eficiència i la sostenibilitat de les pràctiques de regadiu, tant a nivell regional com estatal.

Durant la trobada, s’ha destacat la necessitat urgent d’implementar tecnologies i infraestructures adequades per optimitzar l’ús de l’aigua i maximitzar la seva eficàcia en els processos de regadiu. Amb aquest objectiu, s’han analitzat diverses sinergies de col·laboració entre les entitats presents, identificant àrees comunes en les quals la cooperació pot conduir a millores significatives en la gestió dels recursos hídrics.