Ramon Lletjós, gerent d’ACATCOR, ha participat en una taula rodona organitzada per Heraldo de Aragón, un esdeveniment centrat en la tecnificació del regadiu que ha abordat la necessitat urgent de millorar les infraestructures hídriques per assegurar l’alimentació en un context de recursos cada vegada més limitats.

Durant la seva intervenció, Lletjós ha subratllat la gravetat de la situació actual a Catalunya, especialment en les conques internes, on la disponibilitat d’aigua és cada vegada més crítica. “La situació a Catalunya és alarmant. És imperatiu tecnificar els nostres sistemes de regadiu i invertir en noves infraestructures per maximitzar l’ús de l’aigua disponible”, afirma Lletjós.

Aquest debat ha comptat amb la participació d’altres experts del sector, que han coincidit en la importància de la innovació tecnològica i la millora de les infraestructures per garantir la sostenibilitat del sector agrícola. També s’ha fet èmfasi en què la tecnificació no només és una solució per a la crisi hídrica actual, sinó una inversió a llarg termini per a la seguretat alimentària i el desenvolupament econòmic.